Akersloter Marathon Klub

De AMAK loopt voor en met elkaar

hartelijk welkom bij de wandelende tak van de AMAK.

Onze wandelende tak is van zelf sprekend dol op wandelen en loopt elke dinsdagavond zijn trainingsrondje door het dorp. Het vertrek is om 19:00 bij ons vaste vertrekpunt: “Het Kruispunt”. Vind je het leuk te wandelen, loop dan eens gezellig met ons mee. We maken elke maand een wandeling van zo’n 15 kilometer. We vertrekken stipt om 9.00 uur van het vanaf ons vaste vertrekpunt: “Het Kruispunt”. Soms gaan we wat verder van huis. ’t Gooi of zelfs de Veluwe kan een doel zijn. Soms lopen we dan 20 kilometer en gaan we wat vroeger van huis. Degene die rijdt ontvangt een paar euro van zijn meerijders. Hier vindt u het wandelprogramma.


 Eens per maand lopen we de zogenaamde doordeweekse wandeling. Deze zijn afwisselend op dinsdag, woensdag of donderdag. We lopen in de nabije omgeving zo’n 10 á 15 kilometer. Vertrek vanaf het “Kruispunt” om 09.30 uur en we zijn omstreeks 12.30 weer terug. Het programma voor deze wandelingen vindt u ook in het wandelprogramma.

Als wandelende tak organiseren we de koningstocht. Dit is rond Koningsdag. Deze gepijlde wandeling is opgenomen in het wandelprogramma van de KNLBO, de wandelbond. Hier komen zo’n 500 wandelaars op af.  De Koningswandeltocht vertrekt elk jaar vanaf de handbalkantine aan de Boschweg in Akersloot, zie kaart.

Vaak spreken we onderling af om samen een 4-daagse te wandelen. De Scouting avondvierdaagse, de Alkmaarse vierdaagse en Nijmegen worden gelopen. 

Heeft u vragen over de wandelende tak, stuur dan een mail naar:  wandelen@amakakersloot.nl