Akersloter Marathon Klub

De AMAK loopt voor en met elkaar

Hardlopen

Al sinds de oprichting staat de AMAK in het teken van het hardlopen. Of dit nu sportief of recreatief is, de nadruk ligt vooral op het gezellig samen sporten. 

Een keer in de week is de trainingsavond. De training wordt verzorgd door een professioneel ingestelde trainer uit eigen gelederen. 

Om elkaar en het individu een uitdaging te bieden hebben we de AMAK Samenloop gedurende het hele jaar. Gezelligheid staat voorop en we gaan met z'n allen naar een aantal hardloopevenementen in de buurt toe.

Tevens worden openbare wedstrijden uitgeschreven in de vorm van bijvoorbeeld: De AMAK-loop, Rondje Bert en de Estafetteloop. Op deze manier brengen we de leden een variatie aan activiteiten, voor ieder niveau van hardlopen.


Wilt u meer informatie of eens een training bijwonen, stuur dan een email naar:  hardlopen@amakakersloot.nl 

 

 Hieronder vindt u een impressie van onze gezellige en enthousiaste hardloopgroep.

Amak - duintraining 

Inmiddels hebben we alweer aardig wat sportieve en gezellige duintrainingen achter de rug. Zo ook vanavond! Zoals gebruikelijk, verzamelden we bij bezoekerscentrum de Hoep, ons vaste vertrekpunt plus 1 minuutje ;)! De vaste lopers begrijpen wat er met dit “minuutje” bedoeld wordt!

De temperatuur was goed! Warm, maar de bomen zorgden voor de nodige verkoeling tijdens het rennen. We waren deze avond met 6 man/ vrouw sterk. Na een stukje warm gelopen te hebben, gingen we van start met een aantal “warming up” oefeningen. Even de spieren los schudden. Belangrijk! Aansluitend hierop, vertelde Linda ons wat de oefening van de avond zou gaan worden. Ondanks dat de oefening echt niet ingewikkeld was, riep het bij ons toch weer de nodige vragen op! Haha! Linda raakt er inmiddels wel aan gewend! Misschien is een vragen(v)uurtje (minuutje) geen gek idee!!!!

Maar goed, de oefening: een 3-serie bestaande uit 3 keer 1 minuut op tempo rennen. We kregen allemaal een platte pion van Linda. Na deze 1e minuut legde je de pion neer op de plek waar je op dat moment geëindigd was. Vervolgens dribbelde je weer rustig terug naar het beginpunt. Hierna volgde de 2e minuut en tot slot de 3e minuut en elke keer was het de kunst om je pion weer binnen de minuut te halen. Bij de tweede serie werd de pion 3 stappen naar voren verschoven en begon het hele riedeltje weer opnieuw. De oefening werd dus steeds iets pittiger. Derde serie idem dito. Pion weer 3 stappen naar voren en gaan!

Tussentijds momentje: tijdens de derde serie, kwamen vier 4 wilde paarden ons tegemoet lopen! Prachtig gezicht, maar aangezien het paadje niet heel breed was, toch ook wel even spannend! Maar goed, wij hadden Bianca bij ons! Al klappende in haar handen, wist ze de paarden in de richting van de bosjes te verdrijven! Dit tafereel zag er echt heel bedreven uit! Bedankt Bianca! De oefening kon vervolgd worden.

Na afloop nog een “cooling down” en met een tevreden en voldaan gevoel vertrokken we weer richting Akersloot.