Akersloter Marathon Klub

De AMAK loopt voor en met elkaar

Hardlopen

Al sinds de oprichting staat de AMAK in het teken van het hardlopen. Of dit nu sportief of recreatief is, de nadruk ligt vooral op het gezellig samen sporten. 

Een keer in de week is de trainingsavond. De training wordt verzorgd door een professioneel ingestelde trainer uit eigen gelederen. 

Om elkaar en het individu een uitdaging te bieden hebben we de AMAK Samenloop gedurende het hele jaar. Gezelligheid staat voorop en we gaan met z'n allen naar een aantal hardloopevenementen in de buurt toe.

Tevens worden openbare wedstrijden uitgeschreven in de vorm van bijvoorbeeld: De AMAK-loop, Rondje Bert en de Estafetteloop. Op deze manier brengen we de leden een variatie aan activiteiten, voor ieder niveau van hardlopen.

Wilt u meer informatie of eens een training bijwonen, stuur dan een email naar:  hardlopen@amakakersloot.nl 

 Hieronder vindt u een impressie van onze gezellige en enthousiaste hardloopgroep.

Bijzondere start van onze eerste training in 2023!De eerste training van het nieuwe jaar! Wijk aan Zee bij nacht!

Linda, onze trainster, leek het leuk om de eerste training van het jaar te starten met een strandloop! Een bijzondere, mooie en sportieve aftrap van het nieuwe jaar! Goed idee Linda!

Zo gezegd, zo gedaan, vertrokken we op dinsdag 3 januari jl. met zijn allen richting Wijk aan Zee voor een gezamenlijke loop “by night”! Het was goed donker, dus een goede verlichting was essentieel.

Nadat we de auto geparkeerd hadden bij basisschool de Vrijheit, vertrokken we met elf man/ vrouw sterk over het verharde pad evenwijdig aan het strand richting strandpaviljoen Timboektoe. Pittig stukje rennen, licht klimmend omhoog met de wind pal in ons gezicht. Bij Timboektoe aangekomen, draaiden we het strand op! Hier begon het echte genieten! Met de wind nu in de rug, werden we voortgedreven over een enorme zandvlakte zonder hobbels of kuilen met op de achtergrond enkel het geruis van de zee! Een hele bijzondere ervaring! Zelfs de weergoden waren ons goed gezind deze avond! Bij Beachclub Oost 3 verlieten we het strand weer en liepen over het verharde pad terug naar de parkeerplaats! 8 km in de benen! Goed gedaan allemaal!

Tot slot: Nog de beste wensen voor iedereen! Dat het maar een mooi en sportief jaar mag worden in goede gezondheid met nog heel veel van dit soort verrassende loopjes en gezellige trainingen!

Groetjes, Andrea


Kassencross 11 September 2022

Enige tijd geleden noemde Linda de kassencross in Heemskerk tijdens  een van onze wekelijkse  trainingen. De kassencross is een recreatief hardloopevenement door kassen en tuinen, die normaal niet toegankelijk zijn voor de loper en/ of wandelaar! Dit klonk ons als muziek in de oren, een originele loop in een mooie omgeving! Doen dus! 


Zo gezegd, zo gedaan, vertokken we op zondag 11 september met zijn vieren (Renate, Esther, Corine en  Andrea) om 9:00 uur richting Heemskerk. De zon scheen rijkelijk! Na de auto geparkeerd te hebben op het bedrijventerrein van Rob Beentjes, liepen we naar de inschrijftent/ buurtcentrum de d’Evelaer toe. Hier kregen we een geel polsbandje ter herkenning om (je liep tenslotte door de kassen van de verschillende kwekers ;)) en nog een leuke gadget, een geinig lampje die je met een clip aan je kleding kon vastmaken. Handig voor de aankomende herfst- en winterdagen! 


Om 9:50 uur de warming up en om 10:00 uur mocht de wethouder van Heemskerk het startsignaal  geven! Het genieten kon gaan beginnen. We liepen met zijn allen over gras, zand en verharde paden. Een prachtige ronde, waar we langs en door de verschillende kassen liepen in een landelijke omgeving met heel veel mooie bloemen. Halverwege passeerden we een waterpunt. Fijne bijkomstigheid, want het was  pittig warm. Vlak voor de finish nog een laatste fotomoment door Linda, die ons hier al stond op te wachten en toe te juichen! Super leuk! De laatste loodjes, een laatste eindsprint ;) en de loop zat erop! 7,2 km in de benen! Echt heel goed gedaan! Tot slot nog een groepsfoto en met een voldaan gevoel weer terug richting Akersloot! Een loop die we aan ons lijstje kunnen toevoegen! Volgend jaar weer?! Wat mij betreft wel! 

Andrea

Training voorjaar 2022

Inmiddels hebben we alweer aardig wat sportieve en gezellige duintrainingen achter de rug. Zo ook vanavond! Zoals gebruikelijk, verzamelden we bij bezoekerscentrum de Hoep, ons vaste vertrekpunt plus 1 minuutje ;)! De vaste lopers begrijpen wat er met dit “minuutje” bedoeld wordt!

De temperatuur was goed! Warm, maar de bomen zorgden voor de nodige verkoeling tijdens het rennen. We waren deze avond met 6 man/ vrouw sterk. Na een stukje warm gelopen te hebben, gingen we van start met een aantal “warming up” oefeningen. Even de spieren los schudden. Belangrijk! Aansluitend hierop, vertelde Linda ons wat de oefening van de avond zou gaan worden. Ondanks dat de oefening echt niet ingewikkeld was, riep het bij ons toch weer de nodige vragen op! Haha! Linda raakt er inmiddels wel aan gewend! Misschien is een vragen(v)uurtje (minuutje) geen gek idee!!!!

Maar goed, de oefening: een 3-serie bestaande uit 3 keer 1 minuut op tempo rennen. We kregen allemaal een platte pion van Linda. Na deze 1e minuut legde je de pion neer op de plek waar je op dat moment geëindigd was. Vervolgens dribbelde je weer rustig terug naar het beginpunt. Hierna volgde de 2e minuut en tot slot de 3e minuut en elke keer was het de kunst om je pion weer binnen de minuut te halen. Bij de tweede serie werd de pion 3 stappen naar voren verschoven en begon het hele riedeltje weer opnieuw. De oefening werd dus steeds iets pittiger. Derde serie idem dito. Pion weer 3 stappen naar voren en gaan!

Tussentijds momentje: tijdens de derde serie, kwamen vier 4 wilde paarden ons tegemoet lopen! Prachtig gezicht, maar aangezien het paadje niet heel breed was, toch ook wel even spannend! Maar goed, wij hadden Bianca bij ons! Al klappende in haar handen, wist ze de paarden in de richting van de bosjes te verdrijven! Dit tafereel zag er echt heel bedreven uit! Bedankt Bianca! De oefening kon vervolgd worden.

Na afloop nog een “cooling down” en met een tevreden en voldaan gevoel vertrokken we weer richting Akersloot.